Tvarohové krupicové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové krupicové knedlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17244 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové krupicové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh promícháme se solí, krupicí a vejci. Dobře propracujeme. |
2 | Na vále vysypaném hrubou moukou odkrajujeme z těsta malé kousky a tvarujeme knedlíčky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. (Jeden knedlíček vhodíme do vody na zkoušku, pokud se rozvaří, přidáme do těsta trochu krupice). |
Poznámka
Scezené knedlíčky podáváme posypané skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme je podávat také s rozvařeným čerstvým ovocem.