Jednoduchý recept

Vepřové řízky plněné Hermelínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17245

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Strouhanka
240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
6% Sacharidy 22 g
80% Tuky 60 g
27% Sodík 538 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřové řízky plněné Hermelínem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme dílky Hermelínu, překryjeme druhou polovinou a okraje přiklepneme.

2

Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaném s pivem a obalíme ve strouhance. Řízky smažíme zvolna po obou stranách v rozehřátém oleji, aby se prosmažil i sýr.

Poznámka

Pokud připravujeme pokrm i pro děti, nahradíme pivo mlékem. Podáváme s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept