Vepřové závitky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky s vejci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 233,1mg |
Draslík | 563,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou. Každý plátek poklademe plátkem slaniny a půlkou natvrdo uvařeného vejce. Stočíme do závitků a sepneme jehlami. |
2 | Závitky obalíme v mouce, vložíme do tlakového hrnce spolu s oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na sádle. Maso po všech stranách opečeme, podlijeme 250 ml vody, přidáme protlak a utřený česnek. Hrnec uzavřeme a závitky dusíme asi 25 minut doměkka. Šťávu odvaříme na potřebnou hustotu, nebo ji zředíme vodou. |
Poznámka
Závitky podáváme s rýží, přelité šťávou.