Vídeňský jehněčí hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský jehněčí hřbet
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1000 g | Jehněčí hřbet |
1 ks | Mrkev kořen |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 189,7mg |
Draslík | 649,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí hřbet, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský jehněčí hřbet postup přípravy receptu:
1 | Omytý jehněčí hřbet osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso vložíme do pekáče na rozehřáté sádlo a pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
2 | Po chvíli maso podlijeme vodou, přidáme cibuli, oloupanou, rozpůlenou mrkev a za častého přelévání šťávou a podlévání vodou upečeme doměkka. |
3 | Upečené maso naporcujeme a polijeme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.