Jehněčí maso s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s hráškem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hrášek |
800 g | Jehněčí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a zaprášíme mletou paprikou. Přidáme omyté, na kousky nakrájené přední jehněčí maso, osolíme, přilijeme trochu horké vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení maso mírně podléváme vodou. |
2 | K téměř měkkému masu přidáme hrášek a vše dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.