Lín s kaparovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín s kaparovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Kapary sterilované |
800 g | Lín |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 376,2mg |
Draslík | 543,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín s kaparovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kořenovou zeleninu a koření povaříme ve vodě, vložíme omyté porce lína a zvolna uvaříme doměkka. |
2 | Žloutky s máslem a se solí šleháme v kastrůlku na mírném ohni do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a procezený vývar z lína. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané kapary. |
3 | Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. |