Smažené řezy ze pstruhů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené řezy ze pstruhů
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
800 g | Pstruh |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 686,3mg |
Draslík | 779,8mg |
Vláknina | 249,2mg |
Vitamín A | 763,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pstruh, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené řezy ze pstruhů postup přípravy receptu:
1 | Omyté pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme vyčnívající kosti a maso osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Žloutky smícháme s 30 g másla a mírně osolíme. Porce ryb namáčíme do žloutků, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji a zbylém másle dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s plátkem omytého citronu a různě upravenými bramborami.