Štika s rajčaty a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s rajčaty a paprikami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
600 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 818,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce štiky nakrájíme na malé filety a osolíme. |
2 | Oloupané brambory, cibuli a rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky na nudličky. |
3 | Mísu z varného skla vymažeme olejem a urovnáme do ní střídavě vrstvy brambor, cibule, rajčat, paprik a ryby. Každou vrstvu osolíme a opepříme. |
4 | Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou (nebo petrželkou). |