Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 17269
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
600 g Telecí plec
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 021kJ
9% Sacharidy 33 g
77% Tuky 58 g
29% Sodík 570 mg
73% Bílkoviny 41 g

Telecí ragú po italsku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a celer vložíme na část rozehřátého másla. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, koření a rajčatový protlak. Vše dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Během dušení maso občas zamícháme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dál za častého podlévání vodou.

2

Chvíli před koncem dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky.

3

Z pokrmu odstraníme koření a maso při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept