Telecí ragú po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ragú po italsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
600 g | Telecí plec |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí ragú po italsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a celer vložíme na část rozehřátého másla. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, koření a rajčatový protlak. Vše dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Během dušení maso občas zamícháme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dál za častého podlévání vodou. |
2 | Chvíli před koncem dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky. |
3 | Z pokrmu odstraníme koření a maso při podávání posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.