Pórkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1727 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
110 g | Citrony |
788 g | Jablka |
525 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej stolní |
45 g | Petržel - nať |
1000 g | Pórek |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 317,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jablka, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový salát postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Spaříme jej a vychladíme. |
2 | Oloupaná jablka a očištěnou mrkev nastrouháme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, citronovou šťávu, osolíme a zalijeme olejem. Vše lehce promícháme. |
3 | Pórkový salát podáváme k různým pokrmům, vždy vychlazený. |