Lečo z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo z úhoře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 335,7mg |
Draslík | 369,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na kousky. Maso osolíme a opečeme na cibuli zpěněné na oleji. |
2 | Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, rajčatový protlak a česnek utřený se solí. Opepříme a dusíme doměkka. |
3 | Vejce upečeme na másle jako volská oka a položíme na hotový pokrm upravený na talířích. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.