Okoun na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na paprice
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Okoun říční |
10 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 389,4mg |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 5,9mg |
Vláknina | 187,0mg |
Vitamín A | 131,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na paprice postup přípravy receptu:
1 | Okouny ponoříme do vařící vody, oškrábeme, omyjeme a osušíme. Maso na povrchu i uvnitř potřeme solí. |
2 | Okouny urovnáme na mísu z varného skla rozevřené, hřbetem nahoru. Pokapeme je olejem a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného přelití šťávou doměkka. |
3 | Před koncem pečení posypeme ryby mletou paprikou a polijeme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.