Recept

Pikantní srnčí řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 17282
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
120 g Cibule
15 g Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
60 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
120 g Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 057kJ
2% Sacharidy 8 g
59% Tuky 44 g
25% Sodík 501 mg
128% Bílkoviny 72 g

Pikantní srnčí řízky postup přípravy receptu:

1

Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a slaniny a posypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí. Řízky přehneme na polovinu a okraje masa sepneme párátkem.

2

Připravené řízky obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Zvolna je smažíme na pánvi na rozehřátém oleji.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept