Placičky ze srnčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placičky ze srnčího masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cibule |
70 ml | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Sardelová pasta |
400 g | Srnčí plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový bok |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 975,3mg |
---|---|
Cholesterol | 282,4mg |
Draslík | 479,4mg |
Vláknina | 294,8mg |
Vitamín A | 147,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Srnčí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Placičky ze srnčího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou srnčí plec umeleme spolu s omytým vepřovým bůčkem. Přidáme předem namočené, vymačkané žemle, oloupanou, nastrouhanou cibuli, vejce, sardelovou pastu, pepř a sůl. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme tenké placičky a rychle je opékáme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.