Lovecká srnčí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecká srnčí játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17285 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Játra srnčí |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 99,2mg |
Vláknina | 779,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecká srnčí játra postup přípravy receptu:
1 | Srnčí játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v kastrolu na oleji dozlatova. Vložíme játra, opepříme je a dusíme. Játra vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme trochu octa a chvíli povaříme. |
3 | Hotová játra osolíme. |
4 | Podáváme s opékanými bramborami, s rýží nebo chlebem. |