Jednoduchý recept

Lovecká srnčí játra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 17285
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
1 ks Játra srnčí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 715kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 427 mg
6% Bílkoviny 3 g

Lovecká srnčí játra postup přípravy receptu:

1

Srnčí játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v kastrolu na oleji dozlatova. Vložíme játra, opepříme je a dusíme. Játra vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme trochu octa a chvíli povaříme.

3

Hotová játra osolíme.

4

Podáváme s opékanými bramborami, s rýží nebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept