Jednoduchý recept

Srnčí játra se slaninou a česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 17286

Ingredience

50 g Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
600 g Játra srnčí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej rostlinný
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 831 kcal
Kilojoule 3 476kJ
10% Sacharidy 37 g
94% Tuky 70 g
31% Sodík 629 mg
24% Bílkoviny 13 g

Srnčí játra se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Srnčí játra omyjeme, očistíme a ponoříme na 1 hodinu do mléka. Potom játra nakrájíme na silnější plátky, protkneme slaninou a potřeme rozetřeným česnekem.

2

V kastrole na oleji dozlatova usmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.

3

Měkká játra vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přilijeme víno, osolíme a ještě chvíli povaříme.

4

Játra vložíme do šťávy a podáváme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept