Srnčí steaky po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí steaky po cikánsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
200 g | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jalovec |
100 ml | Olej rostlinný |
150 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata |
800 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 438,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí steaky po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno silnější plátky. Protkneme je anglickou slaninou, osolíme, opepříme a mírně okořeníme rozdrceným jalovcem. Maso opečeme na pánvi na oleji po obou stranách a vyjmeme. |
2 | Do výpeku vložíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a krátce podusíme. |
3 | Steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme podušenou směsí. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.