Jednoduchý recept

Jelení steaky s bylinkovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 17289
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
800 g Jelení maso
50 g Máslo čerstvé
20 g Okurky nakládané
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 697kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
39% Sodík 770 mg
88% Bílkoviny 50 g

Jelení steaky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý jelení hřbet nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Do másla vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, okurku, petrželku, sardelový řez a citronovou kůru. Ze směsi vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky.

3

Připravené steaky opékáme na pánvi na oleji po obou stranách asi 6 minut. Hotové upravíme na nahřáté talíře a navrch položíme kolečko omytého citronu s bylinkovým máslem. Ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept