Recept

Vídeňské daňčí filé

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17291

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Dančí maso
200 g Houby nakládané
120 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
2% Sacharidy 7 g
140% Tuky 105 g
27% Sodík 531 mg
85% Bílkoviny 48 g

Vídeňské daňčí filé postup přípravy receptu:

1

Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.

2

Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.

3

Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept