Vídeňské daňčí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské daňčí filé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Dančí maso |
200 g | Houby nakládané |
30 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 179,0mg |
Draslík | 864,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Dančí maso, Houby nakládané, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňské daňčí filé postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách. |
2 | Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme. |
3 | Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.