Kančí hřbet na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí hřbet na slanině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
700 g | Kančí maso |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
60 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 60,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kančí maso, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí hřbet na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme na sádle, vložíme osolené maso, opečeme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme koření a dáme péci do trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Šťávu necedíme. Maso nakrájíme na porce a šťávou přeléváme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.