Karbanátky z kančího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z kančího masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
600 g | Kančí plec |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 131,8mg |
Draslík | 105,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 166,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí plec, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z kančího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kančí plec umeleme, přidáme jemně nakrájenou slaninu, v mléce namočenou a vymačkanou žemli, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vejce a strouhanku. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dočervena. |
Poznámka
Podáváme s hořčicí, cibulí a čerstvým chlebem.