Bažant na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na rožni
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bažant obecný |
50 g | Cibule |
90 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 452,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 698,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bažant obecný, Cibule, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na rožni postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta. |
3 | Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.