Kořeněné koroptve na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné koroptve na slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Jalovec |
2 ks | Koroptev |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 78,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Koroptev, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné koroptve na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protáhneme částí slaniny, osolíme a okořeníme roztlučeným jalovcem. |
2 | Do každé koroptve vložíme plátek slaniny a kousek másla a na prsíčka položíme ještě plátek slaniny. |
3 | Koroptve vložíme do pekáče na máslo a pečeme v troubě za občasného podlévání vodou doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.