Hovězí pečeně frankfurtská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně frankfurtská
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
12,5 g | Párky jemné |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 65,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně frankfurtská postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme. |
2 | Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova osmahneme na tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme, zasypeme paprikou a po krátkém zpěnění zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme ji vodou, rozšleháme, přilijeme mléko a smetanu a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme. |
4 | Omáčku procedíme, přidáme do ní zbylé oloupané párky, nakrájené na slabé plátky a podle potřeby přisolíme. Omáčku ještě krátce povaříme. |