Jednoduchý recept

Krémová rybí polévka

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1730

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
300 g Krevety tygří - loupané
150 g Makrela uzená
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
7% Sacharidy 25 g
30% Tuky 23 g
6% Sodík 117 mg
54% Bílkoviny 31 g

Krémová rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

2

Vaříme cca 15-20 minut, až jsou brambory měkké.

3

Přidáme loupané, předvařené krevety a na menší kousky nakrájenou uzenou rybu bez kostí.

4

Ještě asi 5 minut povaříme než vmícháme smetanu, již nevaříme.

Poznámka

Uzenou rybu použijeme buď platýze, tolstobika, halibuta nebo tresku. Osolíme a opepříme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept