Candát s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
800 g | Candát obecný |
250 g | Chřest bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 209,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce candáta vložíme do menšího množství osolené vařící vody a povaříme asi 10 minut. |
2 | Měkké maso vyjmeme a odstraníme kůži. Porce urovnáme do mísy z varného skla, obložíme je kousky očištěného chřestu a přelijeme bešamelem. |
3 | Povrch posypeme na másle osmaženou strouhankou a pokrm pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |