Lín se sardelovými řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín se sardelovými řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Lín |
40 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Sardelové řezy |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 57,1mg |
Draslík | 345,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín se sardelovými řezy postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce lína protkneme střídavě slaninou a sardelovými řezy. Maso osolíme, urovnáme do pekáčku a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení občas polijeme porce vypečenou šťávou. |
2 | Měkké maso vyjmeme, do šťávy nalijeme červené víno a jen převaříme. Porce lína při servírování přeléváme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s těstovinami.