Lín se studenou pažitkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín se studenou pažitkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17309 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Lín |
150 ml | Majonéza |
30 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 71,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Majonéza, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín se studenou pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce lína osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme olejem a vínem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a dusíme doměkka. Měkké porce vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Majonézu rozmícháme se smetanou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou a vmícháme nadrobno nasekanou pažitku. |
3 | Porce lína upravíme na talíře a přeléváme omáčkou. |
4 | Pokrm podáváme vychlazený. |