Jednoduchý recept

Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1731

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
0,1 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
0,5 l Vývar drůbeží
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 994kJ
11% Sacharidy 38 g
26% Tuky 19 g
34% Sodík 673 mg
21% Bílkoviny 12 g

Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané zelí a orestujeme. Zaprášíme mletou paprikou a nakonec zalijeme kuřecím vývarem. Okořeníme dle chuti, provaříme.

2

Cca 15min před dokončením polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a nakonec zahustíme hladkou moukou.

3

Na pánvi orestujeme na sádle slaninu, přidáme mléko a rozmixujeme. Tímto vytvoříme slaninovou pěnu, kterou při podávání ozdobíme polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept