Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou
Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1731 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
0,1 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 22,4mg |
Draslík | 679,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané zelí a orestujeme. Zaprášíme mletou paprikou a nakonec zalijeme kuřecím vývarem. Okořeníme dle chuti, provaříme. |
2 | Cca 15min před dokončením polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a nakonec zahustíme hladkou moukou. |
3 | Na pánvi orestujeme na sádle slaninu, přidáme mléko a rozmixujeme. Tímto vytvoříme slaninovou pěnu, kterou při podávání ozdobíme polévku. |