Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17311

Ingredience

250 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
800 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
4% Sacharidy 14 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 264 mg
47% Bílkoviny 26 g

Štika s celerem postup přípravy receptu:

1

Do 1,5 l vody přidáme cukr, sůl, ocet a přivedeme do varu. Do vařící marinády vložíme oloupaný, na plátky nakrájený celer a uvaříme doměkka. Celer scedíme a vývarem zalijeme očištěné, osolené porce štiky. Zvolna je vaříme asi 15 minut.

2

Měkké porce vyjmeme, vývar zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky, zředíme vínem a smetanou a povaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme žloutek.

3

Porce štiky upravíme na talíře, obložíme celerem a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept