Štika s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s celerem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 202,6mg |
Draslík | 193,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s celerem postup přípravy receptu:
1 | Do 1,5 l vody přidáme cukr, sůl, ocet a přivedeme do varu. Do vařící marinády vložíme oloupaný, na plátky nakrájený celer a uvaříme doměkka. Celer scedíme a vývarem zalijeme očištěné, osolené porce štiky. Zvolna je vaříme asi 15 minut. |
2 | Měkké porce vyjmeme, vývar zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky, zředíme vínem a smetanou a povaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme žloutek. |
3 | Porce štiky upravíme na talíře, obložíme celerem a přelijeme omáčkou. |