Štičí karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štičí karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
100 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
800 g | Štika obecná |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 205,2mg |
Draslík | 66,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štičí karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné maso ze štiky umeleme a smícháme se solí, vejcem, 10 g mouky, oloupanou, jemně nasekanou nebo nastrouhanou cibulí a mlékem. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé karbanátky a obalujeme je v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dočervena. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.