Vídeňský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský kapr
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
10 g | Kapary sterilované |
600 g | Kapr obecný |
10 g | Máslo čerstvé |
50 g | Okurky nakládané |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 135,5mg |
Draslík | 612,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Kapr obecný, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský kapr postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě. |