Lovecký jelení špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecký jelení špíz
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
150 g | Cibule |
700 g | Jelení maso |
1 kávová lžička | Kečup |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
40 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 174,3mg |
Draslík | 709,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jelení maso, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecký jelení špíz postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Maso, slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a bobkový list napichujeme střídavě na jehly nebo na špejle. |
3 | Špízy pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut a vyjmeme je. Do výpeku přilijeme víno, přidáme kečup, nakrájené žampiony a vše chvíli povaříme. |
4 | Špízy podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo dušená rýže.