Jednoduchý recept

Polévka fazolková

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1732

Ingredience

200 g Fazolové lusky zelené
1 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
5% Sacharidy 20 g
14% Tuky 10 g
49% Sodík 986 mg
12% Bílkoviny 7 g

Polévka fazolková postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme čerstvé fazolky a necháme uvařit doměkka.

3

Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

4

Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept