Jednoduchý recept

Srnčí závitky na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 17320
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Koření Zvěřina
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
90 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 566kJ
3% Sacharidy 11 g
42% Tuky 32 g
41% Sodík 820 mg
120% Bílkoviny 67 g

Srnčí závitky na slanině postup přípravy receptu:

1

Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a plátek svineme a ovážeme nití.

2

Na oleji zpěníme zbylou cibuli, vložíme na ni závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Přidáme divoké koření, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem) a chvíli dusíme.

3

Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a vaříme 30 minut.

4

Závitky zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.

5

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept