Jednoduchý recept

Paprikáš z kapra

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17321
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
2% Sacharidy 7 g
35% Tuky 26 g
16% Sodík 320 mg
66% Bílkoviny 37 g

Paprikáš z kapra postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme trochou vařící vody. Přidáme omyté, osušené a osolené porce kapra a rajčatový protlak. Zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení porce jednou obrátíme.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a chvíli povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou, vložíme porce ryby a prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept