Ranní kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ranní kaše
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17326 |
Ingredience
0,5 ks | Banány |
0,3 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Droždí |
50 g | Jogurt bílý |
25 g | Pšenice Špalda |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 696,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Droždí, Jogurt bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšenice Špalda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ranní kaše postup přípravy receptu:
1 | Obilí nameleme najemno v mlýnku. |
2 | Mouku krátce povaříme v hrnci s 50 ml vody, necháme vychladnout. |
3 | Kaši zakryjeme a necháme přes noc v lednici. |
4 | Banán oloupeme, přidáme citronovou šťávu, jogurt, vločky a umixujeme pyré. |
5 | Smícháme s obilnou kaší a podáváme. |
Poznámka
Drožďové vločky můžeme vynechat.