Chléb na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb na jehle
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17330 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
4 ks | Ředkvička |
2 plátek | Šunka krůtí |
2 plátek | Sýr Gouda 45% |
1 polévková lžíce | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 40,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 545,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Okurka salátová, Ředkvička, Šunka krůtí, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb na jehle postup přípravy receptu:
1 | Velký plátek chleba potřeme máslem a tvarohovo-bylinkovým sýrem. |
2 | Rozpůlíme a přiklopíme k sobě. Rozkrojíme na čtyři díly. |
3 | Ředkvičky omyjeme, okurku a šunku rozpůlíme. Okurku zabalíme do šunky. |
4 | Kostky chleba napíchneme na jehlici nebo špejli společně s ředvičkami, sýrovými kostkami a okurkovými plátky. |
5 | Ihned podáváme nebo uložíme do sáčku na svačinu. |