Ovocný salát s jadérky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s jadérky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17332 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Džem jablečný |
0,5 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Lněné semínko |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ovesné vločky |
1 ks | Pomeranče |
3 ks | Slívy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 445,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jogurt bílý, Ovesné vločky, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jablečný, Lněné semínko, Mléko polotučné, Slívy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s jadérky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme pomeranč a rozdělíme ho na dílky, ty ještě pokrájíme na malé kousky. Slívy rozkrájíme na drobné kousky. Jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Ovoce promícháme s vločkami a lněným semínkem. |
3 | Smícháme jogurt, šípkový džem, mléko a vymícháme jemný krém. |
4 | Opatrně vetřeme krém do ovocné směsi a ihned podáváme. |
Poznámka
Šípkový džem můžeme nahradit jiným.