Zeleninový bujón - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový bujón
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17335 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový bujón postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zeleninu omyjeme a rozdělíme na větší kousky. |
2 | V tlakovém hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu a osmahneme, přidáme petrželové stonky a tymián. |
3 | Podlijeme vodou, přidáme sůl, rajský protlak a vaříme asi 20 minut v uzavřeném hrnci. Hotovou polévku necháme v hrnci vychladnout. |
4 | Vývar přelijeme přes síto, přidáme nasekanou petržel a zbylý olej. |