Losos na citrusech s voňavými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na citrusech s voňavými bramborami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 hrst | Bazalka |
600 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
500 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené ve slupce, Citrony, Kapary sterilované, Losos - filety, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na citrusech s voňavými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Lososa osolíme a opepříme, pokapeme štávou z jednoho citronu a pomeranče, přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše promícháme v míse a necháme asi 10 minut marinovat. |
2 | Rybu přendáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou a pečeme 7 až 10 minut. Doba pečení se může zdát krátká, ale losos ještě dojde a zůstane šťavnatý. |
3 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, promícháme z hořčicí, bazalkou, kapary a štávou z jednoho citronu. |
4 | Podáváme s lososem přelitým vypečenou šťávou. |
Poznámka
Filety z lososa použijeme bez kůže, solíme a pepříme dle chuti, bazalkové lístky nasekáme.
Jednoduché a dobré !
Ryby já můžu ve všech podobách, a tohle mne opravdu dostalo. Skutečně vynikající!
Super, kombinace přísad předčila očekávání.