Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17344

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Polenta
600 g Rajčata
1 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
400 g Tvaroh jemný
750 ml Vývar zeleninový
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 627kJ
17% Sacharidy 63 g
37% Tuky 28 g
98% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Gratinovaná polenta postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu, za stálého míchání do něj nasypeme krupici. Vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.

2

Formu na pečení vymažeme a vlijeme do ní polentu. Povrch uhladíme a polentu necháme vychladnout.

3

Tvaroh smícháme se smetanou, solí, pepřem a 50 g nastrouhaného parmezánu. Polentu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

4

Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky.

5

Zapékací mísu vymažeme, polentu s rajčaty a sýrovou směsí střídavě naskládáme do mísy, podobně jako tašky na střeše. Povrch posypeme zbylým parmazánem a vločkami tuku.

6

Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Poznámka

Místo rajčat můžeme použít cuketu nebo špenát. Jako příloha je vhodný zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept