Krůtí maso s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s mrkví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17345 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Krůtí prsa |
425 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
20 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 58,3mg |
Draslík | 480,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Kukuřice cukrová nakládaná, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | V teflonové pánvi rozpálíme máslo, vložíme cibuli, osmahneme, vložíme maso a okořeníme. |
3 | Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k masu a za stálého míchání opékáme. Do pánve slijeme nálev z kukuřice a dusíme při mírné teplotě asi 5 minut, dokud mrkev nezměkne. |
4 | Přidáme kukuřici, smetanu, pomerančovou šťávu a necháme prohřát. |
Poznámka
Kukuřici můžeme nahradit hráškem nebo chřestem.