Tvarohové nočky s višňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové nočky s višňovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17349 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Krupice dětská |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
25 g | Solamyl |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
680 g | Višně |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 193,0mg |
Draslík | 365,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové nočky s višňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z vajec a tvarohu vymícháme krém, postupně zašleháme krupici, sůl a mouku. Necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Osolenou vodu přivedeme k varu, pomocí mokré lžíce tvoříme noky, které vhazujeme do vařící vody. Vaříme je asi 12 minut, hotové by měly vyplavat na povrch. |
3 | Z višňového kompotu si dáme stranou několik pěkných višní. Zbylý kompot i se šťávou nalijeme do hrnce. Tři lžíce šťávy rozmícháme se škrobem. Tyčovým mixérem višně v hrnci rozmixujeme. |
4 | Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme rozmíchaný škrob. Povaříme asi 2 minuty, osladíme a přidáme odložené višně. |
5 | Hotové noky vyjmeme z vody a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme strouhanku a osmahneme jí dozlatova. Noky v ní obalíme a podáváme s omáčkou. |