Jednoduchý recept

Tvarohové nočky s višňovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 17349
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
120 g Krupice dětská
30 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá
25 g Solamyl
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
680 g Višně
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 658kJ
23% Sacharidy 81 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 229 mg
63% Bílkoviny 36 g

Tvarohové nočky s višňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z vajec a tvarohu vymícháme krém, postupně zašleháme krupici, sůl a mouku. Necháme 30 minut odpočinout.

2

Osolenou vodu přivedeme k varu, pomocí mokré lžíce tvoříme noky, které vhazujeme do vařící vody. Vaříme je asi 12 minut, hotové by měly vyplavat na povrch.

3

Z višňového kompotu si dáme stranou několik pěkných višní. Zbylý kompot i se šťávou nalijeme do hrnce. Tři lžíce šťávy rozmícháme se škrobem. Tyčovým mixérem višně v hrnci rozmixujeme.

4

Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme rozmíchaný škrob. Povaříme asi 2 minuty, osladíme a přidáme odložené višně.

5

Hotové noky vyjmeme z vody a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme strouhanku a osmahneme jí dozlatova. Noky v ní obalíme a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept